Våra hundar

Här finns det information om våra hundar

Alli (Sjödala Gård’s Hjärta af Hertta)

Alli är född 2014 och kommer från kennel Sjödala Gård. Hon är en fantastisk familjemedlem, lugn, trevlig och trygg och hänger med på allt vi vill göra.  Hon söker gärna kroppskontakt och tycker om att ligga nära familjen i soffan och mysa. Att vara i skogen är toppen, särskilt sedan vi klippte henne kort. Hon älskar viltspår och lägger ner mycket energi på att göra det så noga som möjligt. Under 2019 har matte och Alli tränat en hel del vardagslydnad och även testat nosework och rallylydnad. Rallylydnaden var en hit, egen tid med matte och mycket godis!

Alli har deltagit på utställningar och är godkänd enligt rasstandard med omdömet excellent som bäst. Hon är höftledsröntgad med godkända resultat (HD grad B) och DNA testad (endast bärare av anlag för PLL).

Alli fick en kull valpar 2017 och  från den kullen behöll vi Stella.

Stella (Glimmerhällas Aim for the stars)

Stella är född 2017 och kommer från Allis första kull. Stella  är lekfull, glad och väldigt lättlärd. Med henne i familjen har man aldrig tråkigt och hon och Alli kompletterar varandra jättebra! Hon har en fantastisk vighet och balans och ibland är hon mera som en katt än en hund, typskt tibbe! Med det livliga sinnet kommer en viss känslighet för stress och vi väljer Stellas aktiviteter med omsorg. En utomhuskurs i vardagslydnad har hon gått samt en kurs i att slappna av och göra övningar i samma rum som andra hundar.  Nu när hon börjar bli vuxen så märker vi att hon börjar få en lugnare inställning till sin omgivning.

Liksom Alli gillar hon viltspår, men där Alli är noggrann och tar god tid på sig så är Stella mera pang på!

Valpkull 2017

I juni  2017 födde Alli 6 fina valpar. Pappa till valparna är charmige Caesar (Shadeacre Custom Made).

Mamma Alli högst upp och Pappa Caesar längst ner

I valpkullen fanns det 6 st valpar varav 2 tikar och 4 hanar. 1 hane och 1 tik var sobel (gyllene). 1 var svart med vita tecken och de andra 3 var vita med svarta tecken.

Alla 6 valparna äter